Home |
pandangan pertama
bagaimana menjadi menarik di pandangan wanita
atasi perasaan malu
 
adakah dia menyukai anda
 
bagaimana untuk menerima kekecewaan
 
 

Bagaimana mengatasi perasaan malu

   
 

kenalpasti apakah punca yang menyebabkan anda merasa malu,contohnya adakah anda bimbang orang akan mengatakan mengenai penampilan anda, kenalpasti dan atasinya.

   
  amalkan mengamalkan "eye contact" dengan orang yang anda tidak kenali, contohnya ketika menunggu bas, anda menegur seorang lelaki yang anda tidak kenali dan bertanya mengenai sesuatu isu, kekalkan "eye contact" dan anda akan merasa lebih yakin.
   
  sentiasa memastikan penampilan yang terbaik bagi diri anda, sekiranya anda merasa hebat, anda akan lebih yakin
   
  lihat dan belajar, memerhatikan seseorang yang mempunyai keyakinan diri melakukan sesuatu boleh membantu anda memberikan idea bagaimana mengatasi sesuatu situasi.
   
  sentiasa berfikiran positif, jangan merasa kecewa dan nikmatilah hidup. matlamat anda adalah untuk mencari teman wanita yang menyukai anda dan bukannya wanita yang menyukai apa yang anda perlu jadi.
   
  kurangkan perasaan takut ditolak atau dikecewakan dengan mengambarkan senario terburuk yang mungkin berlaku, contohnya jika anda mneghampiri dan menegur wanita yang anda minati, senario terburuk yang mungkin berlaku ialah anda ditolak. namun semua orang pernah dikecewakan dan anda tak harus merasa rendah diri.